İZMİR / KEMALPAŞA - Sekiz Eylül Ortaokulu

Nis

Her yıl farklı bir ana başlığın işlendiği İzmir İnternet Haftası, 2024 yılında "Eğitimde Üretken Yapay Zekâ" temasıyla okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Nis

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı velilerimizin yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Törenimizde harika gösteriler sergileyen öğrencilerimize, emeği geçen öğretmen ve personelimize, törenimize katılan velilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında mart ayı içerisinde okulumuz genelinde öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla "Kelime Türetme" etkinliği yapıldı.

Mrt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında mart ayı içerisinde okulumuz genelinde "Anlamını Bul" etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz hem öğrendi hem keyifli vakit geçirdi.

Mrt

Kur'ân-ı Kerim’in indiği ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesini içinde barındıran Ramazan ayını okulumuzda hep birlikte etkinliklerle ve büyük bir coşkuyla karşıladık

Mrt

Sekiz Eylül Ortaokulumuzda tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla "Deprem/Bina Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Şbt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında "Atasözü/Deyim Resimleme" etkinliği başlığı altında okulumuz resim öğretmeni ve öğrencilerimizin katkısıyla bir resim sergisi hazırladık.

Şbt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında  "Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma Etkinlikleri" başlığı altında  okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan drama, sınıflarda paylaşıldı.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi"  kapsamında okulumuzda daha önce hazırlamış olduğumuz okul panomuzun içeriği güncellendi.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi"  kapsamında aralık ayı içerisinde düzenlenen "Dede Korkut Hikayesi Yazma Yarışması" nda 6B sınıfından Zeynep Serin adlı öğrencimiz yazdığı "Dedem Korkut ve Üç Padişah" adlı hikaye ile 1. seçildi.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi"  kapsamında okulumuzda aralık ayı içerisinde "Anlamını Bul Etkinliği"  yapıldı. Oyun için hazırlanmış kelimeleri öğrenciler arkadaşlarına göstermeden anlatmaya çalıştılar.

Ock

Kaynakları sınırlı olan enerjinin israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması ve bu tutumluluk bilincinin toplumda yaygınlaşması için her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanır. Yalnızca insanların günlük hayatının işleyişi değil, yeryüzündeki doğal yaşamın işleyişi de tümüyle enerjiye dayanır. Bu denli önemli olan enerjinin bilinçsiz kullanımının ve israf edilmesinin de sadece bizlerin değil, bütün canlıların geleceği açısından kötü sonuçları olacaktır. Enerjinin gereğinden fazla kullanılması doğal kaynakların daha hızlı tükenmesine, çevrenin daha çok kirlenmesine ve küresel ısınmanın hızlanmasına yol açar. Ayrıca aile bütçesinden ve ülke ekonomisinden daha çok para çıkmasına da neden olur.